vineri, 11 aprilie 2008

gastro-porn

Privirile sale nerabdatoare cautau infrigurate prin universul de curbe generoase care se deschidea pasiv in fata lui. Voluptatea emotiei ii umezea palmele. I se ofereau rotunjimi calde, coapte de soare si causuri racoroase, ascunse timid. Toate intinse in fata lui, un univers de texturi si consistente: obraji imbujorati, margini crude, piele infrigurata sau acoperita cu puf moale si auriu, gropite adolescentine, unduiri carnoase si fragede.

Totul il astepta intins pe masa din bucatarie.

O caldura umeda i se lipeste de frunte si de buza de sus. Camasa ii sufoca porii. Inghite sec. E prea vara ca sa-si mai pastreze mintea limpede. O ceata de pofte de nestapanit ii cotropeste privirea. Se napusteste si incepe sa striveasca acele consistente care il fac sa-si piarda luciditatea. Pielea neteda si frageda se frange docila in mainile lui. Carnurile se desfac cu fosnet, seva incepe sa picure, grea si lipicioasa. I se prelinge pe degete. Incepe sa soarba sucurile limpezi. Striveste de cerul gurii miezul moale si limba izoleaza, curioasa, un sambure sfios.

Gusturi dulci-acrisoare ii navalesc adanc in creier. Domol, caldura se potoleste, bataile inimii incetinesc si el se lasa sa cada inapoi pe scaun, cu simturile improspatate. Deasupra buzelor sale racorite, ventilatorul filtreaza rotocoale de umbra.



Aceasta este o salata de fructe.

Un exercitiu liber de fruit-erotica, inspirat de descoperirea voluptuosul cuvant al lui Alexander Cockburn: gastro-porn.

Gastro-porn denumeste, in cercurile gurmando-intelectuale, exploatarea vizual-indecenta a gastronomiei. E vorba de fotografiile din albumele tip coffee-table book, cu close-up-uri lascive ale unor legume gratinate sau prajituri cu glazura. Variatiuni pe tema poftelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu