marți, 12 octombrie 2010

boot, drivere, puncte de jerseu si alte tehnicalitati

Dupa o saptamana in care am esuat lamentabil la orice proiect de (auto)gospodarire, de la instalarea laptopului pana la instalarea masinii de cusut, ma gandesc ca poate trebuia sa incep prin a respecta regulile de mai jos (Natalia Tautu Stanescu, Croiesc dupa tipar. Colectia "Maini indemanatice", Ed. Tineretului 1964):

In orele de lucru manual o tanara trebuie sa aiba o anumita tinuta. Ea trebuie sa stea dreapta, lucrul sa nu-i fie nici prea aproape, dar nici prea departe de ochi; sa lucreze intotdeauna tinand lucrul pe masa, niciodata pe brate, si in apropierea ferestrei pentru a avea lumina directa. Sa aseze scaunul langa masa, lipindu-se de speteaza lui, pentru ca astfel sa stea cat mai dreapta.

Inainte de a se aseza la lucru, se recomanda sa imbrace un sort alb peste rochie, pentru a-si proteja imbracamintea si pentru ca lucrul sa iasa cat mai curat. Pentru acelasi motiv, trebuie sa aiba o deosebita grija ca mainile sa-i fie in permanenta curate.
[...]
Urmand indicatiile date, orice tanara fata isi va putea confectiona un sort, o rochie, un capod, o rochie sarafan, un costum de baie, o palarie de plaja etc.

Un comentariu:

  1. Sa inteleg ca v-ati luat masina de cusut si va apucati de croitorie? Pai de ce nu ati luat celebra Singer de acasa, care ar fi fost si decorativa?

    RăspundețiȘtergere