vineri, 8 februarie 2008

Dial HU for Nazi


in tara soarelui-apune mai traiesc si oamenii-steag. acestia se rad in cap o data pe saptamana, se imbraca in negru, dupa care isi dau cu totii intalnire in fata parlamentului, in piata libertatii sau pe bulevardul andrassy ca sa isi marcheze teritoriul (national). si pentru ca din pacate sunt prea evoluati in lantul trofic ca sa poata face pipi pe tara lor in acest sens, nu le ramane decat sa-si fluture steguletul.

oamenii-steag se pot imbraca si accesoriza de la alimentara, de la mercerie, de la papetarie, de la magazinul nazist, de la standurile cu suveniruri, avand de ales dintr-o oferta de steaguri pentru toate gusturile si marimile, adaptate probabil si la sezon.

si pentru ca un tricolor imprimat pe o harta intr-o forma de euglena placida (vezi http://www.mapzones.com/world/europe/hungary/hungary.jpg ) nu poate fi trendy in orice sezon, oamenii-steag sunt inventivi si variaza. se pare ca in iarna-primavara 2008 vor fi la moda steagurile lui Arpad (rosu-alb), coroana si sabia regelui Istvan, crucile-sageata, literele stramosilor sumerieni (da!) si, de ce nu, un nou model de harta. mai mandra, mai voioasa, mai mare.

varianta Cea Mare (foto) este un pestisor piranha care molfaie capul pestisorului vecin din dreapta (mai dolofan si mai lenes...un caras?).

pestisorul vargat si cu stema pe burta zambea la mine intr-o duminica dimineata de pe cabina soferului de autobuz care ma ducea la camin. pentru ca era doar 7 dimineata si o zi cu soare, i-am zambit inapoi. la urma-urmei nu strica sa traiesti intr-o tara asa vioi colorata. privite de la distanta potrivita, marsurile oamenilor-steag arata ca niste curcubeice gay-pride parades.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu