vineri, 12 septembrie 2008

bunicul - un inventar


acum o saptamana s-a dus ultimul bunic.
prin sertarele lui au fost gasite urmatoarele: 17 foarfeci, 3 strugurei de buze, 4 ceasuri desteptator-ticaitoare, 4 savoniere si 5 flacoane cu spirt.
in calatorii, bunicul pleca cu pantofii proaspati dati cu neofalina si cu o sacosa de plastic in care tinea o alta sacosa de plastic care adapostea: permise de veteran de razboi, permise de refugiat, permise de pensionar si un pieptene. bunicul fusese ceferist si visa sa ma duca gratis pana la budapesta cu permisele lui. el mai visa sa poarte pantofi guban ca in tinerete si sa manance galuste cu prune facute de bunica. cand venea in vizita, bunicul aducea un spray impulse pentru mama si sosete flausate pentru prietenul meu.
pentru ca era pofticios, ascundea mereu de mama bomboane sticloase si sare si judeca orice pret in kilogramele de carne care se puteau cumpara de banii respectivi. bunicul spunea povesti multe, pe care nu i le asculta nimeni pentru ca erau luate drept simple exagerari.
ultimul lucru pe care l-am primit de la el este un strugurel de buze. daca as fi stiut dinainte, ceream si o poveste si un ceas desteptator-ticaitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu