luni, 30 iunie 2008

stranger than fiction - scurt citat micutistic



un film cam prea postmodern (si dupa reteta) ca sa fie memorabil - el este un personaj dintr-o carte in care autoarea incearca sa-l ucida intr-un fel sau altul iar el se prinde si incearca sa scape. si scapa! - cu o poveste de dragoste previzibila desi cam fara chimie dar cu o scena pentru care filmul merita facut (el: ai dinti foarte drepti! ea: multumesc, sint adevarati! asta in timp ce buzunarul captusit cu cauciuc al troleului in care se intalnesc face du-te-vino intre cei doi).

sâmbătă, 28 iunie 2008

joi, 19 iunie 2008

split-rocker


In anul 2000 Jeff Koons a instalat in curtea palatului papal de la Avignon o bovina florala. Imi place sa cred ca inca mai traieste.

miercuri, 18 iunie 2008

in sarafan si pantaloni evazati

continuam seria de imbratisari cu doza mare de drag. (cartier bresson, romania '75)

luni, 16 iunie 2008

beautifully sad

la asemenea imagini stomacul mi se crispeaza intr-un spasm, diafragma se ghemuieste intr-un colt si radacina nasului incepe sa usture a lacrima. pe trotuarul din fata unei biserici franciscane din budapesta, oamenii se iubesc si fara casa de piatra.

sâmbătă, 14 iunie 2008

de dupa-amiaza cu ventialor

la capatul unui an si jumatate de zboruri, trenuri si trenuri si trenuri, si trenuri care fac legatura intre zboruri si trenuri si avioane care te depun cuminti pe burtile largi ale aeroporturilor, in care singuratatea rimeaza cu geamul-termopan linga care iti bei cafeaua si inghiti fara entuziasm ultimele firimturi dintr-un croissant cu ciocolata, apoi rimeaza cu zgomotul metalic al vagonului in care citesti "opiniile unui clown" si cu sforaitul soptit al oamenilor care isi ascund sub haine fetele de lumina neonului, la capatul unui an dormit in paturi de hotel, camin sau de-acasa, fotolii, scaune de autobuz (iarna), pe plaja in dupa-amieze de vara in preajma unor tufisuri cu flori mici liliachii, altadata pe puntea unei nave matinale... mi-e dor cronic sa aud un ventilator cu palete mari agatat de lustra, intr-o dupa-amiaza in care tom waits sa gajaie si sa ma adoarma cu un cintec de la celalalt capat al lumii.

joi, 12 iunie 2008

deliciile unei tovarasii cromatice (sau despre viata traita pe canapele de lamaie verde)

“Aici, tot mobilierul era modern: mesele, scaunele, fotoliile cu structura tubulara din otel slefuit, jilturi si pufuri acoperite cu o eleganta piele de culoarea lamaii verzi. Totul contrasta cu caramizile rosii din plafon, cu peretii albi, parchetul galben, rogojinile din papura si picturile foarte colorate ale lui Diego Rivera.” (Guadalupe Rivera despre casa Fridei Kahlo si a lui Diego Rivera)

O bomba legata cu panglica…

…Asa o numea Andre Breton pe Frida Kahlo. Daca feminismul ar fi o secta crestina cu accente pop, Frida, Anais Nin si Simone de Beauvoir ar fi o Sfanta Treime buna de pus pe un altar.

Iar comunismul, daca ar fi o telenovela, Frida si Che Guevara s-ar intalni si intovarasi pana la adanci batraneti. Deocamdata se intalnesc numai in accesorii; ca si Che, tovarasul ei mitologic, Frida este si ea pop-item.

mov

in fiecare an de ziua de nastere ploua peste mine cu cele mai frumoase zorzonele si esarfe sau alte carpe si margele in culorile despre care cei dragi stiu ca sunt 'ale mele'. nu stiu cat de frivola cred prietenii mei ca sunt, dar entuziasmul nestapanit cu care le primesc ii incurajeaza sa persevereze. cadourile de ziua mea intra in categoria 'traditie inventata'. cele mai recente trofee de pe sfoara pe care imi agat vanitatea sunt cerceii-cireasa, cerceii-catuse si cerceii-fermoar.

peisaj cu pelerinaj crotoresc

Azi am intrat cu Raluca intr-unul dintre putinele ateliere de croitorie care supravietuiesc (n-o sa zic globalizarii!)la Bruxelles. Ceai trei chinezi ne-au intimpinat cu niste zimbete trase la indigo. In spatele lor pantalonii lui Neil atirnanu cuminti de un umeras la fel de optzecist ca tot atelierul impachetat in placi de conglomerate de lemn si luminat de 3-4 neoane. In urma noastra a intrat un cuplu cu un copil cu suzeta roz. dintr-o sacosa de carton frumos colorat care sclipea in lumina neoanelor capul familiei a scos perechea geamana a pantalonilor pe care trebuia sa ii recuperam noi. Cea mai mare parte din cistigurile croitoriei se bazeaza, imi povesteste Raluca, pe incasari din lucrari de ajustare a produselor care vin din magazine de semi-lux in pelerinaj.

iadul baietilor de mingi



cam asa arata, cred, iadul baietilor de mingi...
autor: laurent perbos

marți, 10 iunie 2008

un suporter mai putin obisnuit

ieri dimineata treceam prin parcul kisselef spre muzeul taranului. l-am vazut ca de fiecare data, oricare ar fi anotimpul, pe domnul acela care citeste ziare parca de cind s-a nascut. el de fapt locuieste pe acea banca. cred ca daca ar fi posibil i s-ar inscriptiona in buletin adresa bancii pe care isi petrece cea mai mare parte a timpului, asta cind nu se refugiaza la metrou din cauza ploii. din sacosa de voiaj mica am vazut itindu-se un stegulet tricolor de hartie pe care scria "hai romania!"... romania a facut un egal aseara cu franta, lucru pe care domnul-din-parc il va afla abia azi. si asa mai departe....

sâmbătă, 7 iunie 2008

fantoche la 100 de ani (de animatie)

in foarte putin timp Fantoche, personajul creat de emile cohl in 1908, va implini 100 de ani de animatie. cum ar fi aratat lumea - cu L mic - fara el si desenele animate care i-au urmat e un mister micutistic de nedezlegat.

luni, 2 iunie 2008

tom waits - senior editor la micutisme&una-alta

TOM WAITS’ TRUE CONFESSIONS(A conversation with himself)
Q: What is a gentleman?
A: A man who can play the accordion, but doesn’t.
Q: What are some sounds you like?
A: 1. An asymmetrical airline carousel created a high pitched haunted voice brought on by the friction of rubbing and it sounded like a big wet finger circling the rim of a gigantic wine glass. 2. Street corner evangelists 3. Pile drivers in Manhattan 4. My wife’s singing voice 5. Horses coming/trains coming 6. Children when school’s out 7. Hungry crows 8. Orchestra tuning up 9. Saloon pianos in old westerns 10. Rollercoaster 11. Headlights hit by a shotgun 12. Ice melting 13. Printing presses 14. Ball game on a transistor radio 15. Piano lessons coming from an apartment window
16. Old cash registers/Ca Ching 17. Muscle cars 18. Tap dancers 19. Soccer crowds in Argentina 20. Beatboxing 21. Fog horns 22. A busy restaurant kitchen 23. Newsrooms in old movies 24. Elephants stampeding 25. Bacon frying 26. Marching bands 27. Clarinet lessons...
restul la
http://www.antilabelblog.com/?p=288
bonus

duminică, 1 iunie 2008

dupa-amiaza vaselor comunicante

azi am spalat pentru prima data haine intr-o spalatorie care functioneaza pe baza de jetoane. ideea imi repugna dar cum inca nu s-au inventat camere de hotel (de doua stele) cu tot cu masina de spalat am fost nevoit sa trec peste asta. ca sa poti pune in miscare masina de spalat imensa si argintie trebuie cumperi 3 jetoane. fiecare in valoare de 1 euro. pentru asta trebuie sa ai la dispozitie 3 fise de 1 euro pe care sa le introduci intr-un automat care scuipa jetoane. evident, nu aveam marunt. m-am vazut nevoit sa beau a 4-a cafea in ultimele 8 ore ca sa pot primi cele 3 fise de 1 euro. am coborit fericit in demisolul care adaposteste spalatoria. ultima fisa s-a blocat in automatul de jetoane. inventivitatea mi-a sugerat sa introduc inca o fisa ca sa o deblochez pe cealalta. in final am primit doua jetoane. in mod evident unul din ele imi prisosea. am incercat sa scap de el prin vinzare. n-am reusit: cuplu care a intrat cu doi saci de haine avea deja o colectie in buzunare. timp de 40 de minute mi-am batut capul cum sa scap de jeton. in final m-am sprijinit cu coatele pe masina de spalat care hurducaia ca un animal obosit si am inceput si urmaresc cum se derulau ultimele secunde pe monitorul care contorizeaza timpul. in cele din urma m-am salvat, in fata mea odihnea o lista aproape ilizibila de servicii ale spalatoriei, printre care si cel de uscare a hainelor in valoare de un jeton. mai trebuie sa spun ca urasc ideea prajirii hainelor in aceeasi masura in care urasc sa beau cafea ca sa le pot spala?