miercuri, 14 mai 2008

nu s-au semnalat incidente...

Acesta nu e un micutism - ieri a ars Moara lui Assan. In comunicatele Ministerului Culturii adevarul e altul: a ars o parte din moara iar ea poate fi refacuta dupa schite blabla. Ei bine nu! Moara lui Assan, pentru cei care am scris despre ea, era condamnata! Intr-un oras care se transforma pe zi ce trece intr-un sarcofag de termopan si gresie terenul de sub ea e mai pretios decit orice proiect de valorificare culturala care sa arate ca in orasul asta s-a construit vreodata si cu caramida. Moara era inscrisa pe lista monumentelor cu valoare istorica pe care Ministerul Culturii mimeaza ca le apara de bratul cinic al intereselor imobiliare. Adevarul de dinaintea comunicatelor MC este ca Moara lui Assan era dezmembrata bucata cu bucata in fiecare zi. Iar la minister lucrul asta se stia. Proprietarii achitau la timp amenzile de maxim 50 de milioane de lei si in cele din urma rabdarea le-a fost rasplatita cu incendiul de ieri care a inhatat o buna parte din ce mai ramasese in urma transporturilor de caramizi desprinse din corpul cladirii. Visatorii de profesie vor adormi linistiti atunci cind vor afla cum Ministerul Culturii isi va incorda muschii si va ridica moara la loc. Realitatea va fi insa una plina de incidente mai mult sau inimplatoare care vor desavirsi ce n-a reusit incendiul de ieri. Atunci proprietarii vor putea vinde sau construi linistiti o cladire de birouri sau apartamente asa cum s-a intimplat si in cazul demolarii Morii Dambovita. Detalii la
http://bukresh.blogspot.com/2007/01/morile-de-pe-stefan-cel-mare.html

http://www.protv.ro/filme/monument-istoric-devastat-moara-lui-assan-a-cazut-prada-flacarilor.html?id_file=52524

Un comentariu:

  1. Ufff....m-am plimbat prin cladirea asta acum cativa ani, cand inauntru era plin de sculele si schelele unei echipe de restauratori (nu-mi amintesc numele firmei de constructii). Ei aveau o masa de ping-pong instalata in hala imensa de la parter si deci jucau ping-pong.

    Stiu cat suferi tu pt casele vechi si probabil stii ca in aceeasi situatie sunt cateva foste case boieresti din zona pietei Matache, in care locuiesc ilegal si in conditii greu de imaginat o gramada de oameni, plus cateva case din zona Lipscani.
    :(

    RăspundețiȘtergere