luni, 11 august 2008

3 din 5 (scurtmetraje romanesti) = aproape nimic

am primit aseara imprumut dvd-ul „Cinci succese mari pentru cinci filme mici".
citeva impresii:
"acasa" (regia: paul negoescu) e un film banal, fara scenariu, desfasurat aproape in totalitate intr-un taxi in care se aud cam toate replicile/locurile comune incepind cu "s-a umplut bucurestiul de masini" si terminand cu vaicarerile taximetristice de cand lumea. valuri de senzatii de deja-vu si nimic in rest.



"valuri" (regia: adrian sitaru) - un film peste care finalul cade atit de strimb incit ai senzatia ca regizorului i-a fost trasa sapca pe ochi la ultimele secvente.
si aici situatii-tip, o plaja din triunghiul romanesc al bermudelor Mamaia-0limp-Jupiter, un cuplu insuportabil dar adorabil din care n-a mai ramas decit ochiul deschis spre alte pcioare decit ale ei (el) si bombaneala de periferie (ea). bonus: o poveste trasa de par despre un inec care (din pacate pentru calitatea scenariului) nu are loc.

"alexandra" (regia: radu jude) - dupa promisiunea facuta cu "lampa cu caciula", fiul acestei doamne a metereologiei romanesti revine cu un film in care ai senzatia ca asisti pe bune la secventele surprinse de o camera ascunsa intr-o sufragerie in care un fost cuplu se rafuieste de fata cu fetita rezultata din relatia anterioara scrisnetelor din dinti din prezent. mai apar fosta mama-soacra si actualul iubit/sot . din nou decor sordid, din nou un salt abrupt in neo-realism, si nimic nou de descoperit sub mazga de nervi si injuraturi.

pasez la pillango "lectia de box" si "o zi buna de plaja"...

Un comentariu: