vineri, 25 iulie 2008

metallica - the fan club


tanti Senar, secretara de la primaria din M., minuscul oras dobrogean, este unul dintre spectatorii concertului Metallica. Senar are in jur de 50 de ani, dar inca intra in categoria femeilor 'bine'. ochii ei au cel mult 35 de ani. ne lamureste zambind ca e turcoaica, dar evita sa ne spuna numele de familie, despre care aflam doar ca e 'in proces de schimbare', precizare insotita de un clipit complice. are 2 bilete la Metallica, pentru ca merge cu fiul ei, masterand in Spania. De fapt ea tintise concertul Metallica din Bulgaria si a aflat din intamplare ca vin si in Romania, fiind printre putinii inspirati sa cumpere online biletele, epuizate, se pare, la cateva ore dupa punerea lor in vanzare. nu a ratat nici un concert rock: Deep Purple, Iron Maiden, Scorpions. doar Judas Priest nu a bifat. si asta din cauza primarului, care nu ii daduse concediu sa mearga la Bucuresti.
desi oraselul bate spre zece mii de suflete, Senar ne tot repeta cu ciuda ca 'aici suntem la tara'. a trait toata viata aici, unde a invatat turceste si retete de baklava de la bunica ei, dar abia asteapta sa plece. poate in spania, la fiul ei, de unde s-a intors fermecata de Gaudi. vrea sa ne duca la ea acasa, sa putem folosi internetul, dar se grabeste la Braila, unde are programare la coafor. orarul microbuzelor pentru Braila nu ni-l poate lamuri insa, pentru ca ea e autostopista.

eu crezusem mereu ca intr-un orasel dobrogean cu cinci blocuri, ceasul de pe primarie e ramas invariabil cu douazeci de ani in urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu