joi, 28 mai 2009

vorbeste-i frumos acoperisului tau!


pentru ca de-a lungul istoriei acoperisul a fost prietenul discret dar fidel al omului, publicitarii autohtoni au tinut sa-i inchine (in reclama Bramac) o oda emotionanta, sloganul: "Spune-i acoperisului tau pe nume!"
noi sa fim sanatosi...

miercuri, 20 mai 2009

viata are zid



a incoltit - la cativa metri distanta de fereastra noastra - in urma cu peste doua luni in peretele palatului Stirbei de pe Calea Victoriei. avem foarte multe dileme in legatura cu prezenta sa printre care si: cat de mare va creste? va fi declarat monument al naturii (cu largul concurs al arhitectului-sef al Capitalei)? se va intinde pana la cer ca vrejul din poveste? va sparge cu crengile lui viguroase termopanele turnului de birouri care va creste in spatele palatului?

marți, 19 mai 2009

tara sosetelor albe

simtindu-ma obligata sa public o postare complementara celei a tovarasului blogosferic, semnalez o poveste cu sosete, dintr-un articol new york times (via craita) despre turismul dincolo de instalatii sanitare (numit de strategii brandului de tara si turism rural). cronicarul strain surprinde candid una dintre esentele esteticii romanesti: copacii de pe marginea drumului de tara, dati cu var pana la genunchi, arata de parca ar purta sosete albe.

atentie, trec degete!!!

Hey Hey Hey! (by Billy Pols)

luni, 18 mai 2009

zebra cinema


courtesy to ralukkia (via flickr)

joi, 14 mai 2009

de-a lenin in lanul de secara

ce glumita perversa a istoriei faptul ca pionierii comunismului au sfarsit intr-o groapa comuna pe domeniile princiare ale Palatului Mogosoaia. sa fie asta iadul comunistilor?

singuratatea bicletei roz

miercuri, 13 mai 2009

povesti din epoca de aur

fotoreportaj SF la sibiu



Saxonland - country of storks and honey


Dobrogea, pământ păsăresc

Extras dintr-o carte de folclor coregrafic dobrogean:

Hainele de iarnă: bundele, pieptarele, zăbunele, caţaveicile, abăluşele, şi abalele, confecţionate din postav dat la piuă sau din material industrial, se disting printr-o ornamentică redusă la „tighele”, „cadrele”, „aplicaţii din piele”, la folosirea doar a găitanelor sau la un „buchetaş de flori” cusut cu lânică.

Câteva pagini mai încolo, o fotografie cu ansamblul folcloric „Pescăruşul”, acompaniat de taraful ansamblului „Egreta”.

(postare cu diacritice obligatorii din motive de limbă prea românească)

marți, 12 mai 2009

duminică, 3 mai 2009

biscuiti de uzina


aproape ca pierdusem speranta sa mai gasim vreodata biscuiti fabricati intr-o uzina in care se manipuleaza oua... laurentiu ne-a salvat. ii multumim.

un show intr-o tigaie & the biggest peasant omelette


seria recordurilor prostesti la care a incitat actualul primar al capitalei continua cu cea mai mare omleta taraneasca din lume. autorii acesteia vor implini - in sfarsit! - visul de milenii al spargatorilor de oua dintre Prut si Bega. de pe pagina oficiala a evenimentului aflam ca "Show-ul va fi realizat într-o tigaie care va avea diametrul de 5metri lungime, marginea de 60 de cm înaltime si suprafata de 20 metri patrati". in urma show-ului desfasurat in tigaia-mamut (care nu va incapea decat taiata in bucati in carutele care recolteaza dimineata fiare vechi) va rezulta o omleta buna de masurat. c

vineri, 1 mai 2009

(multi)cultura pop

link facut sandvis intre doua reprize de amintiri pop-retro, una a unui miner din rovinari care fredoneaza sountrack-ul Sandokan intr-un documentar) si cealalta (usor didactica) a colegului de blog, despre farmecul povestirii filmelor cu karate intre prieteni. incerc sa compensez instant, prin google (sando... who?) ignoranta generationala si gasesc fabulosul ratacit printre cutele internetului: un cantecel cu/despre sandokan cantat de tigani maghiari, presarat cu ocazionale inscriptii francofone.

dedic aceasta melodie cui se pricepe de-o traducere..