sâmbătă, 29 noiembrie 2008

ceva frumos, ceva deosebit


"Nunţi, muzici şi casete video e o incursiune în culisele nunţilor româneşti, în care fotografi, cameramani şi cântăreţi din toată ţara se explică, îşi spun poveştile de viaţă, prezintă „pe viu” stiluri de montaj şi, bineînţeles, dau dovada măiestriei lor. De la George Ştirbăţ, cântăreţul din Oneşti întors acasă după o carieră pe Broadway până la „fotograful de sat” Petru Mănici, electrician de mină în Petroşani, filmul urmăreşte aventurile câtorva dintre cele mai „colorate” personaje care poartă pe umeri responsabilitatea reuşitei celei mai importante petreceri din viaţa unui cuplu". Este sinopsisul ultimului film al lui Tudor Giurgiu. Trailer e de gasit la
http://www.nuntimuzicisicasetevideo.ro/#page=video
O oda inchinata acestor maestri de ceremonii, fara de care cultura populara mult mai saraca si mai plictisitoare, n-are cum sa nu fascineze.

joi, 27 noiembrie 2008

9 - clock


continuam seria de ceasuri cu unul care mi-a amintit cit de grea fost perioada calculelor cu fractii in viata mea.

luni, 24 noiembrie 2008

fotbal si iarna: fc ireland vs peter pan


cam la asta s-a rezumat ziua de simbata petrecuta aproape jumatate intr-un pub-acvariu de la marginea bruxelles-ului, din care se vedeau prin ferestrele decupate in aburii de pe gamurile enorme doua echipe de expati alergind in mocirla.
ps peter pan a zdrobit fc ireland cu 5-0.

miercuri, 19 noiembrie 2008

astepti si cistigi

tudor octavian explica azi in jurnalul national ce angoase ii pindesc pe cei care elimina din agenda cotidiana asteptarea apasind pe butoane, cheltuind bani etc.
http://www.jurnalul.ro/articole/139013/ni-se-ia-asteptarea

nu mai mizgaliti toalete si banci, mai bine incercati http://postsecret.blogspot.com/


courtesy of ralukkia

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

corolar - hubloul ca un ziar de dimineata

la fel de antipatici sint si cei care ti se baga in suflet ca sa se uite prin hubloul tau pentru care ti-ai pus la bataie toate strategiile din lume, isi intind capul ca niste cobre la auzul flautului spre fereastra ta si numai a ta la fel cum isi baga nasul in ziarul tau proaspat, de dimineata, o groaza de insi care n-au apucat sa insface in fuga un "ring" sau un "compact". diferenta e ca ultimilor le poti face viata insuportabila mototolind ziarul in pozitii imposibile. cu hubloul nu merge...

miercuri, 12 noiembrie 2008

la fereastra


pentru toti cei care stiu inca din copilarie ce inseamna frustrarea de a nu prinde loc "la geam": mi-ar placea ca oamenii care sa grabesc sa urce primii in avion ca sa prinda loc la fereastra iar apoi cind incep sa picoteasca trag storul si nu mai poti vedea nimic din perdeaua pufoasa de nori, sa fie amendati. iar apoi fie pusi pe o lista neagra pentru ca macar timp de 10 calatorii sa li se interzica sa mai stea pe locul de linga ferestra.

sâmbătă, 8 noiembrie 2008

shopping la matache


fructe glasate



cam asa arata in mintea mea sfarsitul lui noiembrie in bucuresti. e despre cum toata parguiala incremeneste in vantul care taie si devine sticloasa, asta in anii in care nu au apucat sa treaca ploi care sa puna totul la macerat.

duo sleep

ilustrand principiul 'cum iti asterni, asa dormi', iata doua variante de somn de cuplu, selectate de pe cribcandy.com.

miercuri, 5 noiembrie 2008

faze - rubrica permanenta

o fraza incercuita parca de o bula dintr-un BD urban s-a rostogolit azi dimineata din mijlocul unui grup de adolescenti, care-si luau micul dejun la McDo-ul din Piata Romana: "despre faza cu plecatul la munte vorbim pe mess mai pe seara..." si pentru ca sint din ce in ce mai multe "faze" in legatura cu niste aspecte din ce in ce mai esentiale dar pina la urma banale ale vietii urbane de zi cu zi e timpul sa le monitorizam si sa le facem rubrica permanenta pe blog.

luni, 3 noiembrie 2008

si in rest?


un raspuns perfect la eterna intrebare fara intrebare cu care prietenii incearca sa imprastie tacerile jenante.

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

pierdut catre ceafa soselei

ierburile urcatoare de pe cablurile care traverseaza kiseleff-ul primesc tunsoare noua. intr-o dupa-amiaza, niste frizeri-peisagisti de la administratia parcurilor tundeau o coama de liane in dreptul MTR. judecand dupa rezultat, toamna asta se poarta bulevardul cu breton in V.

Enorias TV

pentru ca acum doua zile ne-a luat foc televizorul, incercam sa gasim posturi teve broadcastuite pe net (sopcast?). a fost o initiativa cu rezultate asemanatoare cotrobaitului intr-un sertar cu maruntisuri, unde iti rasfiri degetele printre brelocuri de chei, din metal care impregneaza pielea, lacate de cutie postala, sfoara de la borcane de compot, monede din acelea vechi de 100 de lei, baterii, pachete de servetele incepute, o caseta audio si trei dischete, un trandafir aproape dezintegrat, o penseta ruginita si o batista primita la vreo pomana. cu alte cuvinte, lucruri pentru care trebuie sa fii foarte plictisit ca sa te poti gandi la ele, dar dintre care selectezi ceva, la fel de inutil la modul obiectiv, si il pui la vedere.

pentru cautarea noastra de posturi tv pe net, lucrul asta a fost Igreja Presbiteriana Brasileira em Atlanta. oare are audienta mai mare decat Trinitas TV?

piss-ica salbatica

parca isi dorea cineva leopard-capac-de-toaleta intr-un post anterior.